IJsselbos / Hoge Land

IJsselbos / Hoge Land

Stadspark

Parkhout 2
3432 NE, Nieuwegein
Horeca: Ja
Zwemwater: Ja
7
,
5
Informatie

Losloopgebied het IJsselbos (19ha) is een groene oase langs de Kromme- en Hollandse IJssel tussen het Nieuwegeinse park Oudegein en de snelweg A2. Honden mogen hier het hele jaar loslopen en er zijn 3 kleine meertjes waar je hond kan zwemmen. Staatsbosbeheer beheert het gebied en heeft een rondwandeling uitgezet van ongeveer 3km. Voor de natuurliefhebbers is er zelfs een natuurleerpad met informatie over de flora en fauna in het gebied.

Parkeren kan, afhankelijk van je wensen, op twee plaatsen. Wil je een parkeerplaats die direct aan het losloopgebied grenst? Parkeer dan aan de Parallelweg (aan de kant van de A2). Wil je voor of na de wandeling wat eten en/of drinken en vind je het niet erg om je hond het eerste stuk even aan de lijn te houden? Parkeer dan bij Jack's Grillhouse aan Parkhout nr 2. Aan beide zijden van Parkhout zijn stukken waar je hond los mag. Het IJsselbos ligt iets ten zuiden van de parkeerplaats, aan de kant van Jack's Grillhouse. Zie ook deze hondenuitlaatkaart van de gemeente Nieuwegein.

Acties:
Ik wil:
 • Fleur en tessa (23 augustus 2014)

  Viel ons erg tegen,vuile sloten waar de honden uitkwamen.Stond erg slecht aangegeven hoe en waar je liep.Het informatiebord stond bij de uitgang,niet erg handig als er voor het wil gaan wandelen.We zijn na een kwartier omgedraaid en zijn naar Middelwaard gereden in vianen. Een prachtig gebied en kraak helder water.

 • Pierre (22 januari 2014)

  Superleuk bos en 3 plassen waar(in) de honden zich prima kunnen vermaken. Starten bij Jack's Grillhouse is inderdaad een aanrader (evenals de hamburger daar trouwens). In het weekend kan het er erg druk zijn met wat minder sociale honden (die je doordeweeks dan ook nooit ziet...).
  Let op: aan 2 kanten vlakbij het bos worden schapen gehouden. Honden kunnen daar, met wat moeite, bij komen. Het schijnt dat de eigenaren bij erge overlast honden "mogen" afschieten!!! Oppassen dus!

 • Gonny (25 augustus 2013)

  Erg leuke plek om met de honden te lopen. Daarna ben je welkom bij Jack's grillhouse voor koffie/thee of een lunch. Honden zijn ook binnen welkom en dat is erg fijn. Oudegein ligt dichtbij Houten en dit bos is een waar paradijs voor honden die van water houden! De keren dat we er waren was het niet druk.

 • Caro Jansen (21 september 2012)

  Ideale omgeving om eens rustig rond te wandelen en te genieten om de natuur om je heen. Vanaf beide kanten heb ik het gebied weleens bezocht. Ga je met de auto, schrik dan niet van de 2 rode palen; daar kan een gewone normale personenauto echt wel door. Vanaf Jack's Grillhouse is het een minuut of 5-10 lopen, door het hekje en lekker gewoon lopen! Leuk ook om met pups te wandelen...

Plaats een beoordeling!