Geestmerambacht

Geestmerambacht

Natuurgebied

Klaregroetweg
1723 PW, Noord-Scharwoude
Horeca: Ja
Zwemwater: Ja
8
,
0
Informatie

Recreatiegebied Geestmerambacht (220 ha) is een grote plas omgeven door groen. Het gebied ligt tussen Heerhugowaard, Alkmaar en Langedijk. Tussen 1 oktober en 1 april mogen honden overal loslopen en zwemmen. De rest van het jaar moeten honden aan de lijn.

Parkeren kan (gratis) op een van de parkeerplaatsen op het terrein. Zie ook deze wandelroute met kaartje.

Acties:
Ik wil:
 • Rudy Meyens (23 november 2014)

  Vreselijk voor de mensen zonder hond ,men kan er niet echt van de natuur genieten,honden die geregeld met vieze natte poten tegen je aanspringen en hondenbazen die niet ingrijpen.
  Wat ook vreselijk is dat mooie vogels en andere beesten die in de natuur thuishoren door de loslopende honden opgejaagd worden en in het ergste geval zelfs gepakt en doodgebeten worden.
  Ik vind dat honden onaangelijnd niet thuishoren in de Geestmerambacht!!!

 • Inky (26 maart 2014)

  Hier kun je heerlijk wandelen met de honden. Mooi rondje van 5 km en ze zijn lekker uitgeraasd. De honden kunnen lekker het water in. Houdt er wel rekening mee dat er ook mensen hardlopen en fietsen. Helaas moet je vanaf 1 april a.s. je hond weer aanlijnen. Ze mogen dan niet meer loslopen. Ik vind het een geweldig gebied.

 • Robbie (17 februari 2014)

  Meest favo plekje van mij en mijn hond. Hij wordt al helemaal wild als hij doorheeft dat we er heen gaan. Heerlijk rondje van 5 km. M'n hond kan heuvels oprennen, zwemmen (heel veel zwemmen) en daarna weer naar huis om de rest van de dag te slapen :-)

 • Ano (04 februari 2014)

  Er blijkt een hond ernstig ziek geworden te zijn na een wandeling op het Geestmerambacht, vermoedelijk door gif. De beheerders van het Geestmerambacht nemen het niet serieus, daarom krijgen ze van mij een heel laag cijfer. Jammer, want het gebied zelf is leuk, maar veiligheid gaat voor mij voor alles!!

 • Maria (18 november 2013)

  Heel mooi gebied. Gras, water, bos en veel paadjes, dus je kunt je er uren lang vermaken. Er zijn vaak andere honden en bazen te vinden, nooit geen narigheid gehad. Je kunt er op 2 plaatsen heerlijk even uitrusten bij een restaurant. Topplek!

 • Honden liefhebber (26 juli 2013)

  Prachtig gebied, je kan een goed anderhalf uur lopen en met het nieuwe gedeelte erbij zelfs meerdere uren. Nooit problemen gehad met andere honden of mensen. Goed zwemwater.

 • Annemarie (12 april 2012)

  Een prachtig gebied om te wandelen. Wij stonden er verbaasd van hoe mooi het daar is. De 4,8 km is net mooi en onze honden hadden tussendoor voldoende mogelijkheid om af te koelen. Wel erg jammer dat er maar tot 1 april gewandeld mag worden met een losse hond. Juist in de zomer periode is het daar helemaal mooi!

 • Winnie (04 februari 2012)

  Ook als er een flink pak sneeuw ligt is het heerlijk wandelen met de hond. Alle ruimte om van de frisse buitenlucht te genieten. Geweldig losloopgebied!

 • Anke (30 oktober 2011)

  Heerlijk om te wandelen met de honden: ruimte en veel water voor de liefhebbers. Behoorlijk druk in de weekenden en bij mooi weer, maar dan nog ruimte genoeg.

 • Lab (17 juli 2011)

  Heel leuk gebied, vooral als je hond gek is op zwemmen. Het is een leuk rondje om te lopen. Het stukje bij het Vlasgat kende ik niet, zal ik volgende x (als de honden er weer los mogen) eens gaan lopen :-).

 • Natasja (11 juli 2011)

  Geweldig gebied om te wandelen met 1 of meerdere honden. Aan de kant van het vlasgat is nu een heel nieuw gedeelte erbij gekomen waar de honden ook lekker de watertjes in kunnen.

 • Maud (05 juli 2011)

  Een heerlijk gebied om met de honden los te lopen (ook voor met een grote groep). Uiteraard dan wel buiten het seizoen, dan mogen ze overal los. Ook lekker water voor de honden om in te zwemmen/te drinken en leuke heuvels om op en af te rennen. Ideaal hondenlosloopgebied!

Plaats een beoordeling!